ZA LEP TEN ŽE PO NEKAJ OBISKIH

Naši solariji

Za porjavitev je potrebno nekje od 5 do 10 obiskov, odvisno od vašega tipa kože. Tisti z občutljivejšo kožo, jih potrebujete nekoliko več, saj so posamezni obiski krajši, tisti z manj občutljivo kožo pa manj, saj so obiski lahko daljši. Stopnja porjavelosti je tako odvisna od tipa vaše kože. Da bo vaša porjavitev varna in optimalna, vam primeren čas sončenja vedno določimo mi, glede na prej naštete parametre. Pred sončenjem priporočamo uporabo krem (dobite jih pri nas), ki negujejo vašo kožo in obenem pripomorejo k lepši in trajnejši porjavitvi.

Vse sijalke v solarijih so po novem EU standardu in sicer tipa III.

ERGOLINE AVANTGARDE 600 turbo power + klima

Tip sevanja: UV + Kolagen + IR

Tehnični podatki:

 • 47 x 160W za telo
 • 3 x 520W za obrazni del
 • 7 x 25 W za ramenski del
 • Skupna moč s klimatsko napravo: 13KW

Max. čas sončenja 20 minut

Minuta sončenja

0,70

ERGOLINE 600 CLASSIC ultra turbo power + klima

Tip sevanja: UV + Kolagen + IR

Tehnični podatki:

 • 50 x 160W za telo
 • 4 x 500W za obrazni del
 • 5 x 25 W za ramenski del
 • Skupna moč s klimatsko napravo: 13.5 KW

Max. čas sončenja 20 minut

Minuta sončenja

0,70

HAPRO LUXURA DELTA 500/160 intensive

Tip sevanja: UV

Tehnični podatki:

 • 48 x 160W za telo in obraz
 • brez posebej obraznega dela
 • brez posebej ramenskega dela
 • Skupna moč: 6.6 KW

Max. čas sončenja 15 minut

Minuta sončenja

0,70

PAKETI SONČENJA

20 €


Plačaš 20 dobiš 24

(34 minut)


4 € GRATIS


30 €


Plačaš 30 dobiš 37

(53 minut)


7 € GRATIS


40 €


Plačaš 40 dobiš 52

(74 minut)


12 € GRATIS


50 €


Plačaš 50 dobiš 67

(96 minut)


17 € GRATIS


100 €


Plačaš 100 dobiš 147

(210 minut)


47 € GRATIS


Določite si svoj tip kože

Kakšen ten ima vaša koža?
Rožnat 0
Svetel 2
Temnejši 4
Olivni 8
Koliko sončnih peg imate na koži ?
Veliko 0
Srednje veliko 2
Malo 4
Nobene 8
Kakšna je vaša naravna barva las ?
Oranžna , Blond 0
Blond, Svetlo rjava 2
Rjava 4
Temno rjava, Črna 8
Kakšen tip kože imate?
Keltski 0
Svetlopolti 2
Temnejši 4
Temnopolti 8
Kakšna je barva vaših oči?
Svetla (Modra, Zelena, Siva) 0
Modra, Zelena, Siva 2
Svetlo rjava 4
Rjava 8
Kako vaša koža reagira na soncu?
Vedno me opeče 0
Navadno me opeče, zmerno porjavim 2
Včasih me opeče, porjavim 4
Nikoli me ne opeče, porjavim 8
REZULTAT TIP KOŽE OPIS
0 – 8 I Izrazito svetla polt, rdečkasti ali blond lasje, modre oči, pege, zelo močna nagnjenost, k sončnim opeklinam, nikoli ne porjavi. Sončenje v solariju NI PRIPOROČLJIVO!
9 – 20 II Svetla polt, blond do svetlo rjavi lasje, modre do sive ali zelene oči, močna nagnjenost k sončnim opeklinam. V naših solarijih začnite s sončenjem 5 minut.
21 – 26 III Normalna polt, temno blond do rjavi lasje, sive do rjave oči, zmerna nagnjenost k sončnim opeklinam. V naših solarijih začnite s sončenjem 7 minut.
27 + IV Svetlo rjava do olivna polt, temni lasje in oči, neznatna nagnjenost k sončnim opeklinam. V naših solarijih začnite s sončenjem 10 minut.

BREZ TEGA NE GRE

Dejstva in nasveti

 1. Komu in kdaj se sončenje odsvetuje ?

Otroci

 • Otrokom do 18. leta starosti se sončenje v solariju odsvetuje.

Zdravila in bolezni

 • Sončenju se je treba izogniti ob uporabi določenih zdravil, ki zvišujejo občutljivost na UV sevanje, kot so antibiotiki, nekatere kontracepcijske tablete …
 • Pri nekaterih boleznih lahko sončenje zelo poslabša zdravstveno stanje, zato se ljudem z visokim krvnim pritiskom, srčnim bolnikom, astmatikom in tistim s krčnimi žilami sončenje odsvetuje.

V primeru kakršnegakoli dvoma se posvetujte s svojim zdravnikom !

Koža

 • Vsi tisti, ki ne morejo naravno porjaveti brez opeklin, imajo izrazito svetlo polt in rdečkaste lase, se morajo sončenju izogibati ! (Tip kože 1)
 • Ljudje z velikim številom pigmentnih znamenj in tisti, ki so preboleli kožnega raka, naj se sončenju izogibajo.
 1. Koristen nasvet !

 

Okoli oči nočemo imeti svetlega kroga, zato razmišljamo, da bi se sončili brez zaščitnih očal, saj bo zadostovalo, če bomo med sončenjem mižali.

NAROBE !  Naše oči ne morejo ustvarjati melanina, kar pomeni, da nimajo možnosti naravne zaščite pred UV žarki. Že kratkotrajno nezaščiteno izpostavljanje UV žarkom lahko povzroči trajne poškodbe oči. Zatorej, ko ste v sončnem studiu nikar ne oklevajte, nadenite si zaščitna očala. Pri nas dobite tudi taka za enkratno uporabo.

SONČITE SE ODGOVORNO IN ZAŠČITITE SVOJE OČI !

  

 1. Najpogostejša vprašanja in odgovori !
 • Se lahko isti dan sončim v solariju in na naravnem soncu ?

NE!  Temu se je potrebno izogniti, da ne boste presegli dnevnega odmerka UV žarkov in s    tem povečali možnost za sončne opekline.

 • Ali lahko obiskujem solarij tudi med nosečnostjo ?

Če se vam ni potrebno izogibati naravnemu soncu, lahko obiščete tudi solarij. Odsvetujemo pa predolgo sončenje, ki bi povzročilo splošno obremenitev telesa. Če niste prepričani, vprašajte za nasvet svojega zdravnika.

 • Ali smejo v solarij otroci in odrasli s kožo tipa I ?

Otrokom do 18. leta starosti sončenje odsvetujemo. Vsi, s tipom kože I so zelo občutljivi na sonce in bi se morali po mnenju dermatologov sončenju izogibati. Popolno izogibanje sončnim žarkom in solariju pa pomeni tudi odrekanje vsem pomembnim pozitivnim učinkom (vitamin D).

 • Kaj svetujete strankam, ki bi se pri vas želele sončiti ?

Najprej določimo vaš tip kože, nato začnemo s  3 do 10 minutnim sončenjem. Z vsakim naslednjim obiskom (med dvema obiskoma mora miniti 48ur), čas sončenja podaljšamo za 2 minuti (pri občutljivi koži za 1 minuto). Obvezno je potrebno uporabljati zaščitna očala in odstraniti vsa ličila (odsvetuje se tudi parfum), po sončenju pa kožo navlažimo z hidratantno kremo. Za lepšo in trajnejšo porjavitev priporočamo uporabo kozmetike za solarij, ki jo dobite pri nas. Sončenje vam odsvetujemo, če ste ta dan že bili ali še greste na naravno sonce.

 • Zakaj koža ne porjavi na vseh mestih enako ?

Notranja površina rok in nog slabše porjavi, ker vsebuje manj celic za tvorbo pigmenta kot ostala koža. Obrazni del prav tako slabše porjavi zaradi debelejše rožene plasti, ki je namenjena za zaščito pred žarki UV-B. Sončne pege in pigmentne lise vsebujejo še posebej veliko pigmenta in zato mnogo hitreje potemnijo kot drugi deli kože. Pri sončenju v ležečih solarijih lahko na tistih delih telesa, ki pritiskajo na ležalno površino, nastanejo svetle lise. To se dogaja zaradi slabše prekrvavitve teh delov. Za porjavelost brez lis svetujemo občasno sončenje v stoječem solariju.

 • Kakšne koristi prinaša sončenje v solariju ?

Dokazanih je veliko pozitivnih učinkov. Pridobitev osnovne porjavelosti v solariju nas varuje pred neželenimi učinki izpostavljanja soncu na dopustu. UV žarki zagotavljajo pomemben delež vitamina D, ki je ključen za nastanek kalcija v telesu. Le-ta regulira rast in obnovo kosti in preprečuje nastanek osteoporoze. Vitamin D spodbuja imunski sistem, krepi telesno zmogljivost, blaži depresije in deluje pozitivno tudi na srce in krvni obtok. Z blagim sončenjem lahko izboljšamo stanje nekaterih kožnih bolezni kot so akne, psoriaza luskavica) in nevrodermitis. Solarij je tudi učinkovit spodbujevalec dobrega počutja.

Sončenje v solariju pomeni udobno in kontrolirano sončenje!

 • Kako dolgo se ohrani porjavelost

Približno dva do štiri tedne po zadnjem sončenju. Zaradi naravnega obnavljanja kože se zgornje celice nenehno luščijo. Po približno 28. dneh se koža popolnoma obnovi. Z ustrezno nego – posebno kozmetiko za sončenje – se lahko porjavelost ohrani dlje.

 • Kako lahko podaljšamo dopustniško porjavelost ?

Enkrat na 7 – 10 dni lahko obiščete solarij. Že nekaj minut sončenja zadošča ohranjati svojo dopustniško porjavelost. Z vlažilnimi kremami po tuširanju, k temu še dodatno pripomoremo.